• 1997

  Deschiderea sediului din Bucureşti

  Bazându-se pe o experienţă de douăzeci de ani în domeniul consultanţei şi reprezentării industriale, dl. Benelli şi dna. Codecà, au înfiinţat societatea comercială Chorus Engineering în România, având sediul în Bucureşti. Încă de la început, activitatea firmei a fost foarte dinamică. În acel an, primul proiect important a fost modernizarea fabricii de frigidere Arctic din Găeşti. O echipă de proiectanţi şi ingineri, coordonaţi de Chorus Engineering, au furnizat nu numai proiectul unei noi game modulare de frigidere de uz casnic, ci şi consultanţa industrială, împreună cu asistenţa eficientă a clientului, pentru retehnologizarea unităţii de producţie, adică de la liniile de producţie ale componentelor - tablă şi plastic - la linia de asamblare şi staţiile de testare ale produsului finit.

 • 1998

  Distribuitor şi Comerciant de echipamente de prelucrare a maselor plastice

  Treptat, Chorus Engineering şi-a consolidat şi aprofundat cunoştinţele despre piaţa românească, care manifesta accentuat nevoia unei restructurări majore a companiilor care activau în domeniul prelucrării maselor plastice. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi şi, în acelaşi timp, fiind sprijinită de producătorii italieni de echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, Chorus Engineering începe să opereze ca agent şi distribuitor în acest sector.

 • 1999

  Colaborarea cu Fava - echipamente de producere a pastelor

  Experienţa de zece ani a domnului Benelli în industria de panificaţie şi în liniile de fabricare a pastelor, împreună cu o cunoaştere profundă a acestui sector de pe piaţa românească, pune bazele colaborării cu furnizorii italieni de echipamente pentru industria de panificaţie şi cu Fava SpA, lider mondial în producerea echipamentelor de realizare a pastelor.

 • 2001

  Reciclarea şi regranularea Erema

  Acordând o maximă atenţie tendinţelor şi nevoilor industriei internaţionale a maselor plastice, Chorus Engineering înţelege că acum este momentul să înceapa să lucreze în domeniul reciclării. În anul 2001, societatea pune bazele unei relaţii de durată cu Erema Ges.m.b.H., lider austriac la nivel mondial în producerea echipamentelor pentru reciclarea maselor plastice.

 • 2003

  Maşini de formare prin injectare şi echipamente periferice

  Abordarea pieţei se modifică în mod constant: pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor din domeniul injecţiei maselor plastice, Chorus Engineering îşi concentrează atenţia asupra furnizorilor germani. Partenerul de top este Demag GmbH, care mai târziu, odată cu preluarea firmei japoneze Sumitomo, devine Sumitomo SHI Demag, lider mondial în fabricarea maşinilor de formare prin injectare. Societatea comercială Plastor S.A: Oradea achiziţionează 3 Sisteme Hidraulice IMM Demag Ergotech, pentru ghetele de schi Salomon.

  Portofoliul de produse include Dispozitivele de răcire şi Regulatoarele de temperatură marca Frigel şi această nouă relaţie este confirmată de o primă vânzare către societatea Mobil Plast din Iaşi.

 • 2004

  Continuarea dezvoltării

  Acest an marchează deschiderea Departamentului Post-Vânzare, cu un inginer de service, dedicat clienţilor de maşini de formare prin injectare Demag.

  Piaţa internaţională de piese injectate se bazează din ce în ce mai mult pe automatizare. Acesta este momentul introducerii conceptului şi în România. În ciuda faptului că manopera are, încă, un preţ redus, IMM echipate cu sisteme de manipulare încă nu sunt justificate; pe de altă parte, industria auto naţională a României solicită piese de o înaltă calitate estetică şi cu perioadă de lucru redusă. Având o atitudine de pionier, Chorus Engineering începe să promoveze şi să vândă IMM echipate cu sisteme de manipulare.

  În acelaşi an începe colaborarea cu Macchi, lider mondial în linii de extrudare - suflare, tot acum având loc şi o primă vânzare către societatea Plastinvests.

   

   

 • 2005

  În sfârşit pe WEB

  Prezenţa în mediul virtual este obligatorie. Având ca scop nu numai îmbunătăţirea vizibilităţii, ci şi păstrarea unui contact permanent cu clienţii, prin informarea acestora cu privire la dezvoltarea şi noutăţile apărute în domeniul de activitate, Chorus Engineering creează prima versiune a acestui site web, www.chorusengineering.ro, conţinând secţiuni dedicate companiilor partenere.

  Utilizarea sticlelor PET este larg răspândită şi în România şi Chorus Engineering începe colaborarea cu Siapi, producător italian de maşini de suflare liniară a PET-urilor.

 • 2006

  Repoziţionarea strategică

  Chorus Engineering simte nevoia de a-şi reinventa abordarea faţă de piaţă şi de a se repoziţiona strategic, cu o atitudine orientată spre client, mai eficientă. Noua modalitate de prezentare şi interacţionare cu clienţii a companiei este întărită de sloganul „Construim viitorul împreună”.

  Pentru a răspunde şi a asigura continuitatea politicii implementate de furnizori, pe de o parte şi de majoritatea clienţilor, pe de altă parte, Chorus Engineering, aflându-se cu mult înaintea concurenţei, începe procedura de certificare ISO şi implementează un sistem de management al calităţii.

   

   

 • 2008

  Manipularea cu ajutorul Sepro Robotique

  În sectorul formării prin injectare începe cooperarea cu Sepro Robotique, lider în sistemele de manipulare şi automatizare a maşinilor de formare prin injectare.

  Vânzarea primului sistem centralizat de răcire Frigel către compania Valplast din Bucureşti

  În Sectorul alimentar sunt obţinute rezultate importante, odată cu modernizarea societăţii Spicul Bucureşti, care a achiziţionat de la Fava o staţie completă de tăiere a pastelor şi o linie de producţie a specialităţilor (Nidi), împreună cu echipamentele de ambalare şi împachetare.

 • 2009

  Post-Vânzarea este acum un Centru de Profit

  Post-Vânzarea este identificată ca Centru de Profit, cu un coordonator şi personal administrativ, dedicaţi relaţiilor cu clienţii şi pieselor de schimb şi cu alţi ingineri de service, în partea de vest şi de est a teritoriului României.

  Are loc o primă vânzare a Sepro Robotique către Dedienne România.

  Începe colaborarea cu Elba, producătorul unei linii de lipire, pentru producerea sacoşelor şi pungilor din plastic şi are loc o primă achiziţionare de către compania Marsal SA.

   

   

   

   

 • 2011

  Cooperarea cu Uniloy Milacron

  Începe colaborarea cu Uniloy Milacron Italia, lider în producţia de maşini de formare prin suflare, pentru producerea pieselor tubulare pentru automobile, ca şi sticle şi recipiente pentru ambalarea industrială.

  Cooperarea începe odată cu cumpărarea de către ELJ Automotive a unui Uniloy Milacron UMA 25, prima maşină din România care utilizează procesul de preformare prin aspiraţie, împreună cu 2 UMA 50: toate aceste echipamente sunt aplicate în producţia conductelor de aer 3D pentru Dacia Renault.

 • 2013

  Alimentarea şi transportul sunt reprezentate de Labotek

  Începe colaborarea cu Labotek S/A, lider danez, producător de sisteme de alimentare şi transport şi echipamente de dozare pentru granulele şi pudrele rezultate în procesul de prelucrare a maselor plastice.